Om it-sikkerhed

It-sikkerhed tegnefilm fra Kelsa MediaSpecialisterne fortæller om it-sikkerhed

Hackerne går målrettet efter medarbejderne, når de vil skaffe sig adgang til it-systemerne. Derfor må medarbejderne klædes på, så de ikke klikker på farlige links og filer. Sådan kan virksomheder forbedre deres it-sikkerhed.

Rasmus Theede, Jacob Herbst, Anders Hare og Jakob Scharf hører til de skarpeste danske specialister på it-området, og her får du en opdatering på it-sikkerhed netop nu. Fra DANSK IT’s Sikkerhedskonference.

Svindlere bliver mere avancerede

Rasmus Theede er formand for Rådet for Digital Sikkerhed.
– De it-kriminelle er blevet mere aktive, avancerede og standhaftige, siger han.
Og det er helt nødvendigt, at medarbejderne i organisationer og virksomheder bliver klædt på med Awareness kampagner.

Aktuelle trusler for it-sikkerhed


Direktør Jakob Scharf, Certa:
– It-truslerne er blevet mere komplekse og det er nye trusler, virksomhederne skal håndtere, siger han. Og giver nogle gode råd til virksomheder.
Jakob Scharf er tidl. chef for PET og arbejder nu som direktør for Certa, der er privat virksomhed, som rådgiver virksomheder i sikkerhedsspørgsmål.

Hackere går efter medarbejderne


– De to største udfordringer for virksomhederne netop nu er industrispionage og økonomisk kriminalitet på nettet.Og virksomhederne skal tage det meget alvorligt, for hackerne er blevet meget dygtige og dermed meget farlige.
Små virksomheder er også mål for it-kriminelle, fordi de typisk ikke har så godt styr på it-sikkerheden som de store virksomheder. Det er simple tiltag, der skal til – og medarbejderne skal lære, hvordan de undgår, at de kriminelle ikke kan komme ind i virksomheden. Hackerne går nu målrettet efter slutbrugerne, og derfor er det supervigtigt med awareness siger Jacob Herbst, som er direktør hos Dubex.

 

Udsat for fire hacker angreb på et år


Fire hackerangreb på et år har kostet en masse bøvl og arbejdstimer i Københavns Kommune.
Andreas Hare er Centerchef i It-Driftscenter, Københavns Kommune, og han fortæller om de omfattende angreb, som skyldes, at medarbejdere uforvarende kom til at klikke på “farlige” links.


Mange fortrolige oplysninger håndteres i Københavns Kommune, så det er vigtigt, at medarbejderne overholder retningslinjerne. Nu gøres medarbejderne også opmærksom på, at det er et krav til dem, allerede når de ansættes. Det er ret basale ting, men det skal gentages. Og det koster mange penge, når hackerne slipper igennem til kommunens it-systemer, fortæller Centerchef i It-Driftscenter, Københavns Kommune, Andreas Hare.

Dark Net – en uhyggelig handelsplads


– De kriminelle er blevet dygtige til at samarbejde på Det sorte Internet. Og her udveksler de informationer også om virksomhedernes it-sårbarheder. Det er også handelsplads for alt fra lejemordere til våben … og det er eksponent for en masse grimme ting, vi kan blive udsat for. Og det er uhyggeligt svært for politiet at ramme de kriminelle. Det betyder, at it-angrebene kan blive meget værre end tidligere, siger Jacob Herbst, som er direktør hos Dubex.

Statsansatte hackere


Blandt it-sikkerhedsfolk i Vesten anslås, at der er 100.000 statsansatte kinesere, der hver dag arbejder med industrispionage, fortæller Jacob Herbst, som er direktør hos Dubex.

 

It-sikkerhed – pris til studerende


Alle interviews er optaget på DANSK IT’s konference 2016 om it-sikkerhed.

 

It-sikkerhed tegnefilm fra Kelsa MediaIt-sikkerhed – spot on

Hackerne går målrettet efter medarbejderne, når de vil skaffe sig adgang til it-systemerne. Derfor må medarbejderne klædes på, så de ikke klikker på farlige links og filer. Sådan kan virksomheder forbedre deres it-sikkerhed.

Se  AWARENESS TEGNEFILM